Powiat pszczyński - podstrona

Ogólne

Ankieta KE dot. wpływu COVID na uczestników łańcucha żywnościowego

Departament Przetwórstwa i Rynków Rolnych MRiRW zwraca się z prośbą do podmiotów przetwórczych oraz producentów rolnych o uczestnictwo w statystycznym badaniu ankietowym pn.: "Kwestionariusz dla uczestników poszczególnych etapów łańcucha żywnościowego dotyczący efektów epidemii COVID-19".

Do udziału w badaniu statystycznym zaprosiła Komisja Europejska. Ankieta skierowana do rolników oraz przedsiębiorstw działających na poszczególnych etapach łańcucha żywnościowego. Zamieszczona została pod
linkiem https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Business_operators otwiera się w nowym oknie

Dodatkowo, pod linkiem https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Other_operators otwiera się w nowym oknie znajduje się ankieta skierowana do organizacji, związków i stowarzyszeń reprezentujących interesy rolników i firm łańcucha żywnościowego.

Z informacji otrzymanych z KE wynika, iż czas wypełniania ankiety zajmuje ok. 15 minut, a termin na jej przesłanie upływa z dniem 30 listopada br. , Ankieta jest w języku angielskim. Ewentualną pomoc w jej wypełnieniu można uzyskać w Departamencie Przetwórstwa i Rynków Rolnych, tel. 22 623 18 43.

(źródło: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi)

Wprowadzenie: Biuro Rzecznika Prasowego

Inne wiadomości

  • Ogólne

    Kulejące Anioły z podziękowaniem za piknik

    Kulejące Anioły podczas Pikniku „Bezpieczny Powiat” zebrały prawie 3 tys. złotych na rozbudowę Domu w Piasku, w którym uczy się i rehabilituje 103 podopiecznych z niepełnosprawnościami - dzieci od 3. roku życia, młodzież i dorośli.