Promują lokalne produkty wśród kuracjuszy goczałkowickiego uzdrowiska

Gablota wypełniona lokalnymi produktami wyróżnionymi certyfikatem Lokalnej Marki Ziemi Pszczyńskiej stanęła w Uzdrowisku w Goczałkowicach-Zdroju.

Grafika z produktami, które znalazły się w gablocie uzdrowiska.

Wyeksponowano w niej goczałkowicką solankę i borowinę, miody odmianowe oraz z dodatkiem suszonych kwiatów i ziół z Pasieki św. Ambrożego, mydła konopne firmy BeEco oraz czepidło wykonane przez Bożenę Rokitę.

W gablocie umieszczono też katalog z produktami Lokalnej Marki Ziemi Pszczyńskiej. - Kuracjusze mogą poznać bliżej rodzinę produktów certyfikowanych lokalnym znakiem jakości oraz zakupić niektóre wyroby - informuje goczałkowickie uzdrowisko.

To dopiero początek. Jak zapowiada wicestarosta Damian Cieszewski w przyszłym roku pojawią się nowe imprezy, np. Wielkanocny Jarmark Świąteczny oraz częstsze, cykliczne wydarzenia, podczas których producenci będą oferować swoje produkty. W 2023 roku zostaną także uruchomione punkty sprzedażowe z markowymi produktami.

Wprowadzenie: Biuro Rzecznika Prasowego

Inne wiadomości

  • Nabór wniosków o przyznanie Lokalnej Marki Ziemi Pszczyńskiej

    Niebawem poszerzy się lista produktów oznaczonym znakiem jakości „Lokalna Marka Ziemi Pszczyńskiej”. Ruszył drugi nabór wniosków o przyznanie certyfikatu cennym lokalnie produktom - tradycyjnym, naturalnym, wytwarzanym rękami producentów z dbałością o najmniejszy detal. Wnioski można składać do końca stycznia 2023 r.

  • Lokalne miody z kolejnym wyróżnieniem

    Miody z Pasieki św. Ambrożego w Woli kolejny raz zostały wyróżnione Złotym Godłem QI i tytułem Najwyższa Jakość Quality International 2022 w kategorii „QI product - produkt najwyższej jakości”.